Wie is Café Chantant?

Wat bij veel luisteraars van Café Chantant opvalt zijn de mooie arrangementen. Die geven een unieke kleur aan de diverse liedjes. Met de keyboards, accordeon, fluit, blokfluit en slagwerkinstrumenten zijn alle ingredienten aanwezig om te klinken als een ‘Klein-Metropole-Orkest’. Binnen de arrangementen is ook veel ruimte voor improvisatie van met name fluitiste Marjolein Kempen.

Janneke van Heeswijk zang, slagwerk en blokfluit. Janneke is sinds 2003 als professioneel, veelzijdig muzikant actief. Een creatieve duizendpoot, want naast haar hoofdinstrument drums (afgestudeerd bij het conservatorium in Tilburg in 2003) zingt ze, speelt blokfluit, percussie, toetsen, akoestisch gitaar en basgitaar en is ze songwriter. Janneke toerde als zangeres en drumster enkele jaren met onder meer Frank Groothof en Veldhuis & Kemper. Zij maakte drie jaar deel uit van ‘De Efteling Parkband’ en speelt momenteel in diverse coverbands zoals Beatles By Girls, ABC Soundmachine (Pop Meets Cuba) en Backyard Roses. Zij bracht haar eigen albums uit onder de namen Grietje en JennyK.

Zang, piano, componist en bandleider en schrijver van de arrangementen van Café Chantant. Van huis uit klassiek geschoold. Arjan Bruinsma ging vanaf middelbare school in bands spelen en dat is nooit gestopt. Hij zat in tal van creatieve popacts. Hij bracht een cd uit met zijn band BRUUN, ‘Laten we dansen’, met Shaffy-achtige liedjes, te vinden op Spotify. In het dagelijks leven is Arjan componist, audio editor en maker van reclametunes voor bedrijven, radio en TV bij het bedrijf Murekla. Daarnaast is hij arrangeur dirigent van Popkoor Trammelant in Tilburg en Popkoor Spektakel in Eindhoven.

Fluit en zang- Marjolein Kempen studeerde dwarsfluit Lichte Muziek aan het Brabants Conservatorium en voelt zich thuis in jazz, pop en latin-muziek. Zij speelde en maakte CD’s met oa Say No More, Soft Parade, Bots, Celeste en speelde op podia van Ahoy tot Paradiso. Ze is dirigente van een koor en een blazersorkest en arrangeert daar ook voor. Naast Café Chantant speelt ze nu nog in Flor de Amor.