Wie zijn wij?

Café Chantant is een 4-persoonsformatie die Nederlandstalige muziek speelt uit vooral de jaren ’60 , ’70 en ‘80. Denk vooral aan namen als Ramses Shaffy, Liesbeth List, Toon Hermans, Adele Bloemendaal, Robert Long etc. Deze kleinkunstmuziek is kwalitatief van een hoog niveau, prachtige teksten en tegelijkertijd toegankelijk en vol nostalgie. Denk aan prachtige nummers als  ‘Laat me’, ‘Pastorale’, ‘We zullen doorgaan’ en ‘Vluchten kan niet meer’. Ondanks de kleine bezetting klinkt de band als een ‘Klein Metropoolorkest’. Komt dit zien!

Arjan Bruinsma

Zang, piano, componist en bandleider. Zeer ervaren als pianist in diverse rock- en jazzbands.
Van huis uit klassiek geschoold, later heeft hij jazz gestudeerd op het conservatorium in Tilburg.
In het dagelijks leven is Arjan componist, audio editor en maker van reclametunes voor bedrijven, radio en TV bij het bedrijf Murekla.
Daarnaast is hij dirigent van Popkoor Trammelant in Tilburg en Popkoor Spektakel in Eindhoven. Hij zit ook achter de website Choir4all, die gezongen arrangementen verzorgt voor popkoren, waardoor men geen noten hoeft te kunnen lezen.

Janneke van Heeswijk

Zang, percussie en blokfluit. Janneke van Heeswijk is sinds 2003 als professioneel, veelzijdig muzikant actief. Een creatieve duizendpoot, want naast haar hoofdinstrument drums (afgestudeerd bij het conservatorium in Tilburg in 2003) zingt ze, speelt blokfluit, percussie, toetsen, akoestisch gitaar en basgitaar en is ze songwriter. Janneke toerde als zangeres en drumster enkele jaren met onder meer Frank Groothof en Veldhuis & Kemper. Zij maakte drie jaar deel uit van ‘De Efteling Parkband’ en speelt momenteel in diverse coverbands zoals Beatles By Girls, ABC Soundmachine (Pop Meets Cuba), Kissin’ The Girl, Backyard Roses en TR3AT. Met Backyard Roses is zij sinds mei 2021 te vinden in “Avonturenboerderij en park Molenwaard”. Zij bracht haar eigen albums uit onder de namen Grietje en JennyK.

Marjolein Kempen

Fluit en zang- Marjolein studeerde dwarsfluit Lichte Muziek aan het Brabants Conservatorium en voelt zich thuis in jazz, pop en latin-muziek. Zij speelde en maakte CD’s met oa Say No More, Soft Parade, Bots, Celeste en speelde op podia van Ahoy tot Paradiso.Ze is leider van een koor en een dames-blaaskapel en arrangeert daar ook voor. Naast Café Chantant speelt ze nu nog in Flor de Amor.

Johan Korringa

Bassist. Autodidact, begon op 13-jarige leeftijd zijn muziek carrière. Groeide op in de Beverwijkse Beat scène waar namen als Ekseption, Bintangs, Oscar Benton enz. de boventoon voerden. Speelde in veel bands met zeer uiteenlopend repertoire. Op dit moment is hij (buiten Café Chantant) bassist bij de bands Gigs, Flirt en Mirojo.