Arjan

De arrangementen van Café Chantant worden geschreven door bandleider Arjan Bruinsma. Hij heeft een verleden (en heden) als jingleschrijver en audio editor voor reclame bij het bedrijf Murekla, en als pianist en componist voor bands.
In de woorden van Arjan:
‘Muziek schrijven is wat ik doe. Ik hou van muziek, ik denk de hele dag aan muziek, en doe niks anders. Daarom ben ik gaan arrangeren voor zanggroepen en koren (ik ben leider van Popkoor Trammelant in Tilburg en Popkoor Spektakel in Eindhoven), de band BRUUN, waarmee ik een mooie CD gemaakt heb, en nu natuurlijk Café Chantant, dat min of meer fungeert als een klein orkest. Je verzint iets, legt het uit aan je medemuzikanten of zangers, en je schrijft het uit… Je schaaft en verbetert en blijft eraan werken… en op een dag is het af, en er is niks mooiers dan het moment dat je je eigen idee uitgevoerd hoort worden. Want je kan je een klein beetje voorstellen hoe het klinkt als je het schrijft, maar, het echt horen, dat is de kick! En daarna, na een optreden,  ’s nachts noch even die ene kleine fout in het arrangement verbeteren en aan de muzikanten doormailen.’

BRUUN

Arjan heeft in 2018 een prachtige cd afgeleverd met de band BRUUN, ‘Laten we dansen’. De muziek is gebaseerd op de kleinkunstmuziek zoals die ook door Ramses Shaffy en Liesbeth gemaakt is. De bandleden Marjolein Kempen en johan Korringa doen hierop ook mee, aangevuld met Metropoolorkestviolist Herman van Haaren en drummer Tjeerd Klapwijk.

De muziek is georienteerd op jazz, tango en latin maar ook poppy en toegankelijk. In de teksten die handelen over liefde, drank, het geloof, sex en de dood wordt het leven uitbundig gevierd, en vertolken de teksten een opgewekt-nihilistische levensvisie.

Je kan de cd bestellen via cafechantant20@gmail.com.

Of luister via Spotify!

de band Bruun